Κόσμος

Γυναικεία υπόθεση! Τερίσα Μέι εναντίον Άντρεα Λίντσομ για τη θέση του Κάμερον! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τερίσα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα πριν από λίγο.

Η Μέι, βουλευτίνα των Τόρις και υπουργός Εσωτερικών, κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας των κοινοβουλευτικών των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 199 συναδέλφων της, ενώ η υφυπουργός Ενέργειας Λίντσομ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 84 ψήφους.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit και υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ δεν έλαβε παρά 46 ψήφους, γεγονός που σήμανε τον αποκλεισμό του από την κούρσα.

Η διαδικασία, την οποία πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού Κάμερον να παραιτηθεί μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα συνεχιστεί πλέον με τη συμμετοχή και των μελών του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να έχει γίνει γνωστό ως την 9η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 9