Κόσμος

HSBC: “Ξηλώνει” τον επικεφαλής και κόβει 4.000 θέσεις εργασίας

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός HSBC απομάκρυνε τον επικεφαλής, Τζον Φλιντ. Παράλληλα, ανακοίνωσε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας λόγω του εμπορικού πολέμου, του Brexit και των χαμηλών επιτοκίων.

Ο όμιλος HSBC εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι ο Φλιντ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ύστερα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο, καθώς κρίθηκε πως ήταν απαραίτητη μια αλλαγή στην κορυφή της τράπεζας, προειδοποιώντας τους επενδυτές ότι αναμένεται μια δύσκολη περίοδος.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι η αναζήτηση για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα αφορά υποψηφίους εντός και εκτός της εταιρίας και ότι ο Νόελ Κουίν, επικεφαλής της διεύθυνσης εμπορικής τραπεζικής, θα εκτελεί καθήκοντα γενικού διευθυντή.

Θεωρώντας ότι η αποχώρηση του επικεφαλής του δεν ήταν αρκετή, ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης προκειμένου να ελέγξει το κόστος σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον.

“Ανακοινώνουμε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης” και “αυτό υποδηλώνει (μια μείωση) κατά 2% του αριθμού των υπαλλήλων μας”, δηλαδή περίπου 4.000 από τους 200.000 υπάλληλους του ομίλου, εξήγησε ο οικονομικός διευθυντής Ίβεν Στίβενσον, σε τηλεδιάσκεψη.

Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας θα αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου των μισθών του ομίλου και θα κοστίσουν μεταξύ 650 και 700 εκατ. δολαρίων φέτος στην HSBC, ενώ θα αφορούν θέσεις ευθύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1