Κόσμος

Η Lufthansa ετοιμάζεται να περικόψει 22.000 θέσεις εργασίας

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Ευρώπη, η Lufthansa είναι έτοιμη να περικόψει 22.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό ανακοίνωσε η Lufthansa, η οποία βρίσκεται σε τεράστια κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού, στο AFP, με τις 22.000 θέσεις εργασίας να αντιστοιχούν στο 16% του προσωπικού της.

“Θα έχουμε 22.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης λιγότερες στους κόλπους του ομίλου Lufthansa, εκ των οποίων τις μισές στη Γερμανία”, αναφέρει ο όμιλος.

Η Lufthansa προσθέτει ότι θέλει να αποφύγει “στο μέτρο του δυνατού” τις αναγκαστικές απολύσεις υιοθετώντας μέτρα “μερικής ανεργίας” και συμφωνιών που θα διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις ευρωπαϊκές εταιρείες SWISS, Austrian, Brussel Airlines και Eurowings, έχει 135.000 εργαζομένους στον κόσμο.

“Χωρίς μια σημαντική μείωση των δαπανών προσωπικού κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα χαραμίσουμε την δυνατότητα μιας καλύτερης επανεκκίνησης και θα διακινδυνεύσουμε να αποδυναμώσουμε την Lufthansa”, σχολίασε ο Μίχαελ Νίγκεμαν, υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού στο εκτελεστικό συμβούλιο του ομίλου.

Όπως συνέβη στο σύνολο του αεροπορικού τομέα, η πανδημία του νέου κορονοϊού είχε μεγάλο αντίκτυπο στη δραστηριότητα του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού αεροπορικού ομίλου.

Η Lufthansa γνωστοποίησε στο πρώτο τρίμηνο του 2020 καθαρές απώλειες 2,1 δισεκ. ευρώ.

Για να αντεπεξέλθει στην κρίση, η Lufthansa έλαβε 9 δισεκ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις και σε πιστώσεις εγγυημένες από το γερμανικό κράτος, μέσω μιας συμμετοχής του κράτους στα κεφάλαιά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3