Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η Άγκυρα συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, δηλώνει ο Νταβουτογλου

Η Άγκυρα συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, δηλώνει ο Νταβουτογλου

Η Τουρκία συνεργάζεται με άλλους διεθνείς εταίρους σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων τόσο μια εκεχειρία στη Γάζα, όσο και η χορήγηση στον πληθυσμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Κατάρ και η Αίγυπτος εργάζονται τις τελευταίες πέντε ημέρες για να εξασφαλίσουν την άμεση κήρυξη κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Παλαιστίνιους ηγέτες.

Η Άγκυρα έχει επικρίνει με έντονο τρόπο τους θανάτους αμάχων που έχει προκαλέσει η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα. Η ισραηλινή κυβέρνηση λέει ότι θέλει να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του εδάφους της χώρας από μαχητές της Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικρίνει με σκληρό τρόπο την επιχείρηση του Ισραήλ, κατηγορώντας τη χώρα αυτή πως επιδιώκει να κατατρομοκρατήσει την περιοχή και παρομοιάζοντας μια βουλευτίνα της ισραηλινής συμπολίτευσης με τον Αδόλφο Χίτλερ—μια δήλωση η οποία προκάλεσε την οξεία αντίδραση της διπλωματίας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μυστικός κόσμος κάτω από τη Γάζα – Η αλήθεια για τις σήραγγες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι βομβαδισμοί στη Γάζα όπως φαίνονται από το διάστημα (ΦΩΤΟ)

Ξεκλήρισαν οικογένεια – Νεκρά δύο παιδιά 3 και 5 ετών

Γάζα: Ο εφιάλτης των Παλαιστινίων σε 4 λεπτά! (video)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε