Η μανία καταδίωξης του Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλύφθηκε μεγαλοπρεπώς μετά τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης της Κίνας στο Πεκίνο.
Ακόμη και περιτριγυρισμένος από συμμάχους, όπως ο Ρώσος πρόεδρος, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν στο Telegram δείχνουν προσωπικό να «καταστρέφει» κάθε ίχνος του ακόμα και από τις καρέκλες που κάθισε από το ποτήρι που ήπιε νερό στη συνάντηση με τον Πούτιν.
All traces of Kim Jong Un were wiped away after his talks with Putin
— NEXTA (@nexta_tv) September 3, 2025
They took the glass the dictator drank from and thoroughly wiped down the chair he had been sitting in. pic.twitter.com/eTf7f4FAZu
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άνδρες της ασφάλειάς του καθάρισαν με μανία το κάθισμά του και κάθε μέρος των επίπλων που είχε αγγίξει με υγρά μαντηλάκια για να μην μείνει ούτε ένα κύτταρο του δικτάτορα.
Τον κάλεσε στη Μόσχα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία. «Θα ειδωθούμε σύντομα», είπε ο Κιμ μέσω διερμηνέα, αγκαλιάζοντας τον Πούτιν για να τον αποχαιρετήσει μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο ηγέτες στην κινεζική πρωτεύουσα, οι οποίες διήρκεσαν δυόμισι ώρες. «Σε περιμένουμε, έλα να μας επισκεφθείς», απάντησε ο Πούτιν.
Ο Κιμ είχε νωρίτερα δεσμευτεί για την πλήρη υποστήριξή του στον Πούτιν, υποσχόμενος να κάνει «ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» τη Μόσχα, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος είχε ευχαριστήσει την Πιονγκγιάνγκ για την αποστολή στρατιωτών για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας κατά των δυνάμεων της Ουκρανίας.