Κόσμος

Η Αυστραλία δημιούργησε το δικό της mRNA εμβόλιο

Το πρώτο εμβόλιο mRNA της Αυστραλίας δημιούργησαν επιστήμονες, ελπίζοντας ότι αυτό το εμβόλιο θα προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορονοϊού όπως η μετάλλαξη Όμικρον.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία αναπτύσσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας mRNA. Το εμβόλιο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρείας IDT Australia και του Ινστιτούτου Ντόχερτι, βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και εγκρίσεων.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια ωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί ευρέως, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών του και να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του από τις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές.

Ο καθηγητής φαρμακευτικής βιολογίας Κόλιν Πούτον του Πανεπιστημίου Μόνας δήλωσε, σύμφωνα με τη “Γκάρντιαν”, ότι το νέο εμβόλιο είναι διαφορετικό από τα υπάρχοντα εμβόλια Covid-19, καθώς χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού για να προκαλέσει ανοσοποίηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απειλεί η Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ: Θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας απέναντι στην επιθετικότητα ΗΠΑ και Ισραήλ
«Όποιες κι αν είναι οι θυσίες, δεν θα εγκαταλείψουμε (...) το πεδίο της αντίστασης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Ναΐμ Κάσεμ
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Ισραήλ: Βίντεο από το χτύπημα σε εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν – «Έχουμε καταστρέψει τα μισά τους αποθέματα»
«Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης καταστρέψαμε περίπου τα μισά αποθέματα των πυραύλων του ιρανικού καθεστώτος και εμποδίσαμε την παραγωγή τουλάχιστον 1.500 επιπλέον πυραύλων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF
Ιρανικές εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων
Κύπρος: Η Λευκωσία διαψεύδει τον Βρετανό υπουργό Άμυνας για τους ιρανικούς πυραύλους που κατευθύνονταν στη Μεγαλόνησο
«Δεν ισχύει και ούτε υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπήρξε απειλή για τη χώρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης
Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας