Κόσμος

Η Διεθνής Αμνηστία “τραβά το αφτί” του Ομπάμα για το Προσφυγικό

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να εντείνει τη στήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στους πρόσφυγες κατά την περιοδεία που πρόκειται να πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ημερών στην Ευρώπη. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα “θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα μετεγκατασταθούν περισσότεροι πρόσφυγες και ότι θα παράσχει περισσότερους πόρους για να βοηθήσει τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες”, είπε η Μάργκαρετ Χουάνγκ, που ασκεί προσωρινά χρέη διευθύντριας του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στις ΗΠΑ.

Στην έκθεσή της που τιτλοφορείται “Παγιδευμένοι στην Ελλάδα: μια προσφυγική κρίση που θα μπορούσε να αποφευχθεί”, η μη κυβερνητική οργάνωση εξετάσει την κατάσταση 46.000 ανθρώπων που φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει θέματα εξωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο της περιοδείας του, κατά την οποία θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ