Κόσμος

Η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ για τη σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη φιλία Ελλάδας – Τουρκίας

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

«Είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλώνει η Χαντέρ Φιράτ, η δημοσιογράφος που πέρυσι καλούσε τους Τούρκους να μην έρθουν διακοπές στα «στρατιωτικοποιημένα» ελληνικά νησιά και φέτος έβγαλε σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους.

Η Χαντέ Φιράτ είναι επιφανής δημοσιογράφος της Τουρκίας. Είχε πάρει συνέντευξη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω τηλεφώνου τη νύχτα του πραξικοπήματος. Μετά τις περσινές δηλώσεις της περί «στρατιωτικοποιημένων» ελληνικών νησιών, τώρα ανακαλύπτει την αξία της ελληνοτουρκικής φιλίας στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η δημοσιογράφος του CNN Turk δηλώνει ότι «η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, η Τουρκία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε και τα δύο, να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία».

Πλέον, η Χαντέ Φιράτ υποστηρίζει ότι όσα ενώνουν την Ελλάδα και την Τουρκία είναι πολλά περισσότερα από εκείνα που χωρίζουν τις δύο χώρες. «Είμαι μάρτυρας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκαναν ζιγκ-ζαγκ, και τις περιόδους που χόρευαν μαζί συρτάκι», δηλώνει η δημοσιογράφος.

«Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι οι δύο χώρες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν σε φιλία. Όταν το κοιτάξεις, μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Το φαγητό που τρώμε και τα τραγούδια που τραγουδάμε είναι τα ίδια όπως και η κουλτούρα μας», σημειώνει.

Τι δήλωνε πέρσι για τα νησιά:

Για τη σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σχολιάστηκε, η ίδια είπε τον τρόπο που τον πλησίασε αλλά και το δικό της σχόλιο για τη σημασία της φωτογραφίας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hande Fırat (@handefrt)

«”Μπορούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία;”, του είπα. Στην αρχή δίστασε, αλλά μετά είπε “εντάξει” και βγάλαμε τη σέλφι. Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό. Αν και έχει γίνει θέμα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, καλό είναι να βγάζετε φωτογραφία, είναι καλό να είμαστε μαζί», επισημαίνει η Χαντέ Φιράτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ έστειλαν «κρυφό μήνυμα» στο Ιράν για την «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ και του ζήτησαν να μην παρέμβει
Παρά την προειδοποίηση, οι Ιρανοί εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων του αμερικανικού ναυτικού, εμπορικών πλοίων αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ντόναλντ Τραμπ
Θύμα του Επστάιν και πρώην μοντέλο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη Νέα Υόρκη – Ποια είναι η Ελιζαμπέτα Τάι Φερέτο που αγνοείται
Η Φερέτο είναι από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Επστάιν για κακοποίηση και παρενόχληση - Είχε περιγράψει πώς του είχε πετάξει σεξουαλικό βοήθημα στο κεφάλι
Φωτογραφίες εγγράφων που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τους φακέλους του Τζέφρι Επστάιν