Κόσμος

Η Φινλανδία… άνοιξε και μας περιμένει! Ελλάδα και ακόμη 16 «πράσινες» χώρες

Η Φινλανδία ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της για τουρίστες από 17 ευρωπαϊκά κράτη, με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης κορονοϊού, εκ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, μια λίστα που δεν περιλαμβάνει προς το παρόν χώρες όπως η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Στις 13 Ιουλίου, τα συνοριακά μέτρα στην Φινλανδία θα αρθούν για κράτη που καταγράφουν τις τελευταίες 14 ημέρες ποσοστά μόλυνσης κάτω του οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, ανέφερε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, από αυτήν την ημερομηνία, επαγγελματικά και άλλα ταξίδια που κρίνονται «απαραίτητα» επιτρέπονται μεταξύ της Φινλανδίας και – μεταξύ άλλων – της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τυνησίας και της Κίνας.

Η Φινλανδία, ο κορονοϊός και τα σύνορα

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) – εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας από τις 13 Ιουλίου ανοίγουν για την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό.

Οι φινλανδικές αρχές θα προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση της λίστας σε δύο εβδομάδες για να καθορίσουν αν άλλες χώρες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπήκοοι των χωρών της ζώνης της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Φινλανδία για εργασία, οικογενειακούς λόγους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θεωρείται «απαραίτητος».

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα άρουν από τις 13 Ιουλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια – που έχουν μειωμένη χωρητικότητα καθισμάτων και ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
33χρονος στην Πενσιλβάνια αποκεφάλισε τον πατέρα του και ανέβασε βίντεο με το κομμένο κεφάλι στο ίντερντετ
Σύμφωνα τους εισαγγελείς ο Τζάστιν Μον πυροβόλησε τον πατέρα του με ένα πιστόλι που μόλις είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας και ματσέτα
O Τζάστιν Ντ. Μον
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3