Κόσμος

Η Φινλανδία παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων με Ρωσία και μετά τις 15 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση στη Φινλανδία θα παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων με τη Ρωσία και μετά τις 15 Ιανουαρίου 2024, όπου έληγε αυτή η απόφαση.

Την είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα Iltalehti, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών στη Φινλανδία δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα για το αν θα παραταθεί το κλείσιμο των συνόρων με τη Ρωσία.

Η Φινλανδία έκλεισε στο τέλος του περασμένου έτους τα σύνορα με τη Ρωσία ώστε να σταματήσει την είσοδο ενός αυξανόμενου αριθμού αιτούντων άσυλο στη χώρα και είπε πως η Μόσχα είχε ενορχηστρώσει την εισροή ανθρώπων, κατηγορία την οποία αρνείται το Κρεμλίνο.

Περίπου 900 αιτούντες άσυλο από χώρες όπως η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη εισήλθαν στη Φινλανδία από τη Ρωσία τον Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση από λιγότερο από έναν ημερησίως προηγουμένως, σύμφωνα με τη Συνοριοφρουρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Xάρτης που απεικονίζει το Στενό του Ορμούζ και το Ιράν
«Ψήνεται» από κύμα καύσωνα η Νότια Ευρώπη – Έρχονται 47άρια σε Ισπανία και Πορτογαλία
Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που η κατάσταση θυμίζει καμίνι - Κόκκινος συναγερμός για 21 μεγάλες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο
Καύσωνας στο Παρίσι
2