Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Η γυναίκα που άνοιξε στους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι: Ήθελα να σώσω την κόρη μου

Για τις στιγμές τρόμου που έζησε στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι μίλησε η 32χρονη σκιτσογράφος Corinne Rey.

Είναι η γυναίκα που έδωσε τον απαραίτητο κωδικό και απέκτησαν πρόσβαση στα γραφείο οι φανατικοί μουσουλμάνοι.

Γνωστή και ως Coco, η σκιτσογράφος είπε ότι είχε πάει να πάρει την κόρη της από το νηπιαγωγείο όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τους ενόπλους.

“Πήγα απλά να πάρω την κόρη μου από το νηπιαγωγείο. Όταν έφτασα στην μπροστινή πόρτα του κτιρίου, δύο μασκοφόροι ένοπλοι μας απείλησαν.

Ήθελαν να μπουν μέσα, να ανέβουν. Πληκτρολόγησα τον κωδικό. Πυροβόλησαν προς τους Wolinski, Cabu.. διήρκησε πέντε λεπτά.

Βρήκα καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο. Μιλούσαν άπταιστα γαλλικά. Είπαν ότι ήταν από την Αλ Κάιντα”, σημείωσε μιλώντας στην L’ Humanite.

Πηγή: Mirror

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περισσότεροι από 800 νεκροί και 2.700 τραυματίες από τον σεισμό στο Αφγανιστάν - Ισοπεδώθηκαν κοινότητες, δεκάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Σπίτια «κατέρρευσαν πάνω σε γυναίκες και παιδιά», κάποια από τα θύματα «σκοτώθηκαν ακαριαία, άλλα τραυματίστηκαν», αφηγείται αυτόπτης μάρτυρας
Ένας Αφγανός ψάχνει για τα πράγματά του ανάμεσα στα ερείπια ενός κατεστραμμένου σπιτιού μετά από έναν θανατηφόρο σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ που έπληξε το Αφγανιστάν