Κόσμος

Η Κάγια Κάλλας αναγνωρίζει την «τεράστια ευθύνη» που αναλαμβάνει ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, επιλέχθηκε από τους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ως ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επιλογή της από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κάγια Κάλλας τόνισε πως αισθάνεται τιμή για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ υπογραμμίζει πως αναλαμβάνει μια «τεράστια ευθύνη».

«Με τιμά η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι τεράστια ευθύνη», αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Ο πόλεμος στην Ευρώπη, η αυξανόμενη αστάθεια στη γειτονιά μας και στον κόσμο είναι οι κύριες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Εσθονή πρωθυπουργός.

Η υποψηφιότητα της Κάγια Κάλλας θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Ιουλίου προτού αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο, διαδεχόμενη τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τοξίνη που συνδέεται με δηλητηρίαση από βρεφικό γάλα, βρέθηκε για πρώτη φορά σε μωρό που νόσησε στη Γαλλία
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
iStock
Πακιστάν και Αφγανιστάν κλιμακώνουν τις εχθροπραξίες: Μαζικοί βομβαρδισμοί σε αστικά κέντρα και πυροβολισμοί στα σύνορα
Το Πακιστάν υποστηρίζει πως σκοτώθηκαν 133 Αφγανοί - Διαψεύδει η Καμπούλ - Προετοιμάζονται οι Ταλιμπάν για νέες επιθέσεις, απειλεί για πλήρη συντριβή το Ισλαμαμπάντ
Ταλιμπάν