Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η καθημερινότητα επιστρέφει στις αερομεταφορές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ύστερα από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας των επιβατών, ακυρώσεων πτήσεων και οικονομικής ζημίας για τις εταιρίες, η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Η εναέρια κυκλοφορία θα αποκατασταθεί σχεδόν στο 100% την Πέμπτη σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. Ολόκληρος, σχεδόν, ο εναέριος χώρος της Ευρώπης, κάτω των 20.000 ποδιών είναι διαθέσιμος, με περιορισμούς σε ορισμένες μόνο περιοχές όπως η Φινλανδία και κάποια τμήματα της βόρειας Σκωτίας. 

Οι υπερτλαντικές πτήσεις, άλλωστε, έχουν επιστρέψει στο κανονικό, με 338 πτήσεις να φτάνουν στην Ευρώπη. 

Ήδη, άλλωστε, η Air France έχει ανακοινώσει την επιστροφή της κυκλοφορίας της σε κανονικά επίπεδα και φρόντισε για τον επαναπατρισμό περισσότερων από 40.000 ατόμων. Υπάρχουν όμως και άλλοι 43.000 Γάλλοι που εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένοι στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, η SAS ανακοίνωσε ότι αναμένεται να επιστρέψει στην κανονική κυκλοφορία της την Παρασκευή και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει σχεδόν το 75% των προγραμματισμένων -για την Πέμπτη- πτήσεων. 

Την ίδια ώρα, και οι κύριες αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι ξαναρχίζουν όλες τις πτήσεις τους με προορισμό την Ευρώπη ανακοίνωσε ο Σάλεμ Ομπαϊνταλάχ, εκπρόσωπος των Αεροπορικών Εταιρειών των Εμιράτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία ακύρωσε τις τελευταίες μέρες 250 πτήσεις, χάνοντας τουλάχιστον 65 εκατομμύρια δολάρια. 

Από το εμιράτο του Αμπου Ντάμπι, η αεροπορική εταιρεία Etihad Airlines ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις προς την Ευρώπη ξανάρχισαν κανονικά ενώ τέλος και η εταιρεία του Μπαχρέιν, η Gulf Air, ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις γίνονται κανονικά. Συνολικά 8.000 επιβάτες των εταιριών αυτών επλήγησαν από τις ματαιώσεις των πτήσεων επί πέντε ημέρες. 

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν οι αιθέρες στην Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε