Κόσμος

Η οικονομική κρίση “δεν έχει τελειώσει”

Η κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση "έχει κάθε άλλο παρά τελειώσει", δήλωσε από τη Ντόχα, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Μάρκ Μάλοχ-Μπράουν.

“Αυτό που βλέπουμε στην αυξανόμενη κρίση χρέους των ευρωπαϊκών χωρών είναι ότι η (παγκόσμια) κρίση αναζωπυρρώνεται με διαφορετικούς τρόπους προς μία νέα και επικίνδυνη εξάπλωση”, εκτίμησε ο Μάλοχ- Μπράουν στο άνοιγμα της διήμερης συνόδου κορυφής του WEF.

“Η ανάγκη για σωστή μεταρρύθμιση των παγκόσμιων δημοσιονομικών παραμένει τόσο επείγουσα όσο πριν”, πρόσθεσε. “Πρέπει να βρεθούν έξυπνες ιδέες που θα αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα προβλήματα”, υπογράμμισε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Η Γαλλία στη σοβαρότερη κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, η κοινωνική απογοήτευση και το τεράστιο δημόσιο χρέος «βυθίζουν» τη Γαλλία - Για «δοκιμασία αλήθειας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μπαϊρού στην δραματική ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση
Φρανσουά Μπαϊρού
Le Monde: Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης απέναντι στην πολιτική κρίση στη Γαλλία
Καθώς ο Φρανσουά Μπαϊρού βυθίζεται σε πολιτικό αδιέξοδο, η Εθνική Συσπείρωση (RN) εμφανίζεται ως ο μεγάλος κερδισμένος ενός τοξικού κλίματος, παρά τις δικές του αδυναμίες, γράφει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Monde
Οι ηγέτες του κόμματος Rassemblement National, Μαρίν Λεπέν και Τζόρνταν Μπαρντέλα