Κόσμος

«Η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ» λέει η Ρωσία

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι έβαλε στο στόχαστρο πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ, στέλνοντας drones για να τον χτυπήσουν, χωρίς όμως τελικά να προκληθούν ζημιές ούτε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας.

“Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2023, αποτράπηκε επίθεση με τρία εχθρικά drones στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Το συμβάν αυτό δεν επηρέασε τη λειτουργία του σταθμού”, αναφέρει ο φορέας διαχείρισης του σταθμού σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης την επίθεση αυτή, η οποία έγινε γύρω στις 23:50 (και ώρα Ελλάδος), χωρίς να διευκρινίσει πως είχε στόχο τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ.

“Η ακτινοβολία υποβάθρου του σταθμού του Κουρσκ και στη ζώνη στην οποία βρίσκεται αυτός είναι στο επίπεδο των φυσιολογικών τιμών”, συνεχίζει ο φορέας διαχείρισης του σταθμού, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση δεν προκάλεσε “ούτε θύματα ούτε ζημιές”.

“Ο σταθμός του Κουρσκ λειτουργεί κανονικά”, πρόσθεσε.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ιζιούμ

Στην ουκρανική πλευρά, οκτώ πυροσβέστες τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από ρωσικό βομβαρδισμό σε στρατώνα στην πόλη Ιζιούμ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Μικολάιφ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής στη διάρκεια της νύχτας, από την οποία δεν προκλήθηκαν θύματα.

Σύμφωνα παράλληλα με την ουκρανική προεδρία, ένα παιδί σκοτώθηκε από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1