Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι βομβαρδίστηκε βάση της Wagner στη Λουγκάνσκ – «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι βομβαρδίστηκε βάση της Wagner  στη Λουγκάνσκ – «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν ξενοδοχείο που χρησιμοποιούσε ως βάση η ιδιωτική στρατιωτικής εταιρείας Wagner, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά μέλη της. Αυτό δήλωσε χθες, Κυριακή (11.12.2022) Σερχίι Χαϊντάι, ο Oυκρανός περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. 

Μεγάλο μέρος της περιφέρειας Λουγκάνσκ της Ουκρανίας ελέγχεται από τους φιλορώσους και τον ρωσικό στρατό. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ο Σερχίι Χαϊντάι δήλωσε ότι το πλήγμα σε ξενοδοχείο των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε η Wagner στην πόλη Καντιίβκα έγινε το περασμένο Σάββατο (10.12.2022).

«Τεράστιος αριθμός εξ όσων βρίσκονταν εκεί σκοτώθηκαν», είπε o Oυκρανός αξιωματούχος. O Σερχίι Χαϊντάι δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων, όμως τόνισε πως όσοι τραυματίστηκαν θα διατρέξουν κίνδυνο.

«Είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον το 50% από όσους μπόρεσαν να επιζήσουν θα πεθάνουν προτού τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη», ανέφερε, διότι ο ιατρικός εξοπλισμός στην περιοχή έχει «κλαπεί».

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media, ιδίως στην πλατφόρμα Telegram, εικονίζουν το κτίριο να έχει μετατραπεί σε συντρίμμια.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Εξωτικών της Ρωσίας δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος για να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία με ανεξάρτητο τρόπο.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο πάντως ανέλαβε την ευθύνη για σειρά πυραυλικών πληγμάτων εναντίον κέντρων διοίκησης και αποθηκών σε τομείς της ουκρανικής επικράτειας υπό ρωσική κατοχή, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένους στόχους.

Ουκρανικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους, πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό εδώ και κάποιο καιρό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις