Κόσμος

Η “ουρά” του Γιάσι ισοπέδωσε τη Μελβούρνη!

Η "ουρά" του κυκλώνα Γιάσι που ισοπέδωσε την πολιτεία του Κουΐνσλαντ, ευθύνεται για τις νέες πλημμύρες, που πλήττουν την πολιτεία της Βικτώριας και μετέτρεψαν μέρος της Μελβούρνης σε …θάλασσα!

“Άνοιξαν” στην κυριολεξία οι ουρανοί, το βράδυ της Παρασκευής και το πρωϊ του Σαββάτου, στη Μελβούρνη και στο μεγαλύτερο μέρος της Βικτώριας με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά κάποιες περιοχές να μετατραπούν…σε λίμνες.

Πιο πολύ χτυπήθηκε η Μιλτζούρα, στη βόρεια Βικτώρια, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν οροφές και έπεσαν ηλεκτρικά καλώδια.

Ανάλογες ζημιές προκάλεσε ο κατακλυσμός και στη Μελβούρνη. Πάνω από τρεις χιλιάδες άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα ζήτησαν την βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας, Τεντ Μπέϊλιου, είπε, πως σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές.

Την ίδια στιγμή, το Σίδνεϊ “ψήνεται” με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεξικό: Λάτρης του Χίλτερ ο δράστης που σκότωσε μία Καναδή τουρίστρια και αυτοκτόνησε – AI εικόνα του με τους δράστες της σφαγής στο Κολουμπάιν
Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα (20.04.2026) στις στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν, ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν και με τα γενέθλια του Χίτλερ
Πυροβολισμοί στις πυραμίδες του Τεοτιουακάν στο Μεξικό
Τραμπ: Είμαστε σε πολύ ισχυρή διαπραγματευτική θέση έναντι του Ιράν – Δεν θέλω παράταση της εκεχειρίας, δεν έχουμε πολύ χρόνο
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι έχει παραβιάσει πολλές φορές την κατάπαυση του πυρός ενώ τους καλεί να χρησιμοποιήσουν τη λογική
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά