Κόσμος

“Η πιο σοβαρή απειλή κατά του ευρώ βρίσκεται πίσω μας”

Ο γερμανός επίτροπος για την ενέργεια δηλώνει πως τα χειρότερα πέρασαν, ωστόσο -όπως λέει- η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί.

“Η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας”, δηλώνει ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ. Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Tagesspiegel. 

Ο κ. Ετινγκερ θεωρεί οτι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, το ευρώ μπορεί να σταθεροποιηθεί και τα βαθειά προβλήματα –στην προκειμένη περίπτωση η εξυγίανση των προϋπολογισμών των χωρών μελών — μπορούν να επιλυθούν. “Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι η πιο σοβαρή απειλή κατά του νομίσματός μας βρίσκεται πίσω μας”, σημειώνει ο Επίτροπος. Ωστόσο ο ίδιος προσθέτει ότι “η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί”.

    “Κερδίσαμε λίγο χρόνο, (αλλά) η μάχη θα κερδηθεί μόνον τη στιγμή που θα παρουσιαστούν οι προϋπολογισμοί του 2011. Οφείλουμε να δείξουμε σε όλες τις χώρες μέλη, κυρίως σε αυτές της ευρωζώνης, ότι ήδη από την επόμενη χρονιά μειώνουμε το χρέος μας και στοχεύουμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς”, καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.