Κόσμος

Η Πολωνία “θα καλωσόριζε με χαρά” αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Γερμανία

Η Πολωνία «θα καλωσόριζε με χαρά» στρατιωτικούς των ΗΠΑ που είναι σήμερα ανεπτυγμένοι στη Γερμανία, διαβεβαίωσε μέσω Twitter η πρεσβεύτρια της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στη Βαρσοβία, η Τζορτζέτ Μοσμπάκερ, χθες Πέμπτη.

«Αντίθετα με τη Γερμανία, η Πολωνία εκπληρώνει την υποχρέωσή της να δαπανά το 2% του ΑΕΠ [της] για το NATO», σημείωσε η Μοσμπάκερ. «Θα καλωσορίζαμε με χαρά στην Πολωνία αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο Τραμπ υπέγραψαν μια συμφωνία που προβλέπει την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στην πολωνική επικράτεια κατά 1.000 στελέχη, στα 5.500.

Τότε ο Τραμπ είχε σημειώσει πως η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει κι άλλες μονάδες στην Ευρώπη, κατά συνέπεια η αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στην Πολωνία θα βασιστεί στη μετάθεση δυνάμεων από υπάρχουσες βάσεις.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε υπογραμμίσει τότε πως η Βαρσοβία πρέπει να επιβραβευθεί διότι εκπληρώνει τον στόχο που έχει ορίσει το NATO ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες των κρατών-μελών του (2% του ΑΕΠ) και είχε στηλιτεύσει εκ νέου το Βερολίνο επειδή δεν αυξάνει τις γερμανικές αμυντικές δαπάνες.

Ο Τραμπ προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Πολωνία από την 31η Αυγούστου ως τη 2α Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας