Κόσμος

Η Ρωσία έχει καταλάβει 420 τετραγ. χλμ. ουκρανικού εδάφους από τις 14 Ιουνίου, λέει ο Σεργκέι Σοϊγκού

Η Ρωσία έχει καταλάβει συνολικά 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα από έδαφος της Ουκρανίας, από τις 14 Ιουνίου 2024, ανακοίνωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού χθες (05.08.2024) επισκέφθηκε την Τεχεράνη για να συνομιλήσει με ηγετικά πρόσωπα για την παγκόσμια ασφάλεια και την ενίσχυση της συνεργασίας της Ρωσίας με το Ιράν.

Ο Σοϊγκού δήλωσε πως συζήτησε και για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες πληροφορίες.

O γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας έστειλε μήνυμα και προς τη Δύση ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να βάλει τη Ρωσία σε μεγάλη διαδικασία διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αν το νομίζει αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος», δήλωσε.

«Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα το Κίεβο να σκεφτεί το κόστος των καλών υπηρεσιών που προσέφερε στη Δύση και να αρχίσει να μετράει περισσότερο τα συμφέροντα του λαού του», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση