Κόσμος

Η Ρωσία πρότεινε στην Ουκρανία ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής για νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Το Κίεβο καλείται να απαντήσει στην ρωσική πλευρά για την διεξαγωγή του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών

Η Ρωσία έχει προσφέρει στην Ουκρανία ημερομηνία και τόπο για να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα (28.05.2025) ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας και σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Η Ρωσία περιμένει απάντηση από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας ότι τηλεφώνησε στον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ούμεροφ, για την ανταλλαγή μνημονίων σχετικά με τη διευθέτηση του πολέμου.

Δεν είναι ακόμη σαφές πού θα πραγματοποιηθούν αυτές οι προτεινόμενες συνομιλίες, αλλά νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να είναι ο τόπος διεξαγωγής του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων.

«Διάβασα την είδηση που διαδόθηκε από όλα τα παγκόσμια πρακτορεία, ότι ο Ούμεροφ μου τηλεφώνησε για το μνημόνιο, το οποίο υποτίθεται δεν έχουμε ακόμη ετοιμάσει. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Τηλεφώνησα στον Ούμεροφ σήμερα και πρότεινα μια ακριβή ημερομηνία και τόπο συνάντησης για την ανταλλαγή των μνημονίων. Εκεί, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια ουσιαστική συζήτηση για κάθε ένα από τα σημεία της συμφωνίας-πακέτου για τη μελλοντική κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Μεντίνσκι.

Νωρίτερα σήμερα, το Reuters αποκάλυψε τους όρους που θέτει η ρωσική πλευρά για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαίτηση οι δυτικοί ηγέτες να δεσμευτούν γραπτώς να σταματήσουν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και να άρουν ένα κομμάτι κυρώσεων στη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS