Κόσμος

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί το χτύπημα των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο MAGA

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφίες από το Situation Room - Ποιοι ήταν μαζί με τον Τραμπ

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε ο Λευκός Οίκος εικόνες που δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθεί από το Situation Room τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ κατά τριών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

«Οι βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν εξαλείφθηκαν» ανέφερε λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση μίας «εξαιρετικά επιτυχημένης επίθεσης», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το Φορντό δεν υπάρχει πια».

Η στρατιωτική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιουνίου, αποτέλεσε το πιο ηχηρό μήνυμα της νέας κυβέρνησης Τραμπ στην Τεχεράνη, και η εικόνα του Τραμπ, μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο κέντρο επιχειρήσεων προκάλεσε αίσθηση.

Στο στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Τραμπ εμφανίζεται φορώντας κόκκινο καπέλο «Make America Great Again», καθισμένος στην κεφαλή του τραπεζιού, περιστοιχισμένος από ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

Ανάμεσά τους διακρίνονται ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο διευθυντής της CIA Τζον Ράτκλιφ.

Η αεροπορική επιχείρηση είχε στόχο τις εγκαταστάσεις στη Fordow, τη Natanz και την Isfahan, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για σημαντικές καταστροφές στην υποδομή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Τραμπ, επρόκειτο για μια «θεαματική στρατιωτική επιτυχία», ενώ προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι θα ακολουθήσουν «ακόμα μεγαλύτερες και ευκολότερες επιθέσεις», εάν το Ιράν συνεχίσει να απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Έτσι χτύπησαν οι ΗΠΑ τα πυρηνικά του Ιράν σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Οι 14 βόμβες διάτρησης και τα «αόρατα» B-2 Spirit
Η βόμβα διάτρησης GBU-57 Massive Ordnance Penetrators (MOP) ζυγίζει 13 τόνους και μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε βομβαρδιστικό B-2 που το καθένα κοστίζει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor
26