Κόσμος

Η συγνώμη άργησε… 100 χρόνια

Έναν αιώνα μετά την εισβολή των Ιαπωνικών στρατευμάτων στη χερσόνησο της Κορέας ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός
με ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ζητά συγγνώμη για τα δεινά που υπέστη ο κορεατικός λαός κατά τα 35 χρόνια της κατοχής της Κορέας από την Ιαπωνία.
Η Ιαπωνία είχε υπογράψει τη συνθήκη προσάρτησης στις 22 Αυγούστου 1910. Η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ στις 29 Αυγούστου του ίδιους έτους.
Η κατοχή τελείωσε στις 15 Αυγούστου 1945, με την παράδοση της Ιαπωνίας στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
“Εκφράζω εδώ, για άλλη μια φορά, τις τύψεις μου και την ειλικρινή συγγνώμη μου για τα δεινά και τις τεράστιες ζημίες που προκάλεσε το αποικιοκρατικό καθεστώς” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιάπωνα Πρωθυπουργού.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε αρκετά έγγραφα για εγγυήσεις ασφαλείας και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει ζητήσει ισχυρές εγγυήσεις από τους συμμάχους για να αποτρέψουν μία ακόμη ρωσική εισβολή έπειτα από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι