Κόσμος

Η Συρία απαγορεύει σε Ιρανούς και Ισραηλινούς να εισέλθουν στη χώρα

Οι διεθνείς πτήσεις επαναλήφθηκαν στις 7 Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού

Οι πολίτες από το Ιράν και το Ισραήλ απαγορεύεται να εισέλθουν στη Συρία, η οποία διοικείται πλέον από μια νέα κυβέρνηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από το αεροδρόμιο στη Δαμασκό.

Οι διεθνείς πτήσεις επαναλήφθηκαν στις 7 Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, σχεδόν έναν μήνα μετά την εκδίωξη του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία στη Συρία από έναν συνασπισμό στον οποίο κυριαρχούν ισλαμιστές.

Μόνο λίγες αεροπορικές εταιρίες επανέλαβαν ή ανακοίνωσαν ότι θα επαναλάβουν τις πτήσεις τους προς τη Συρία. Πηγή του αεροδρομίου στη Δαμασκό δήλωσε την Πέμπτη (16/01/2025) στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομαστεί ότι οι αερολιμενικές αρχές ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις στη Συρία να μην επιτρέπουν στους Ισραηλινούς και τους Ιρανούς να επιβιβάζονται στα αεροπλάνα τους για τη Συρία.

Οι Ισραηλινοί πολίτες δεν μπορούν εδώ και πολύ καιρό να εισέλθουν στη χώρα, καθώς η Συρία και το Ισραήλ είναι τεχνικά σε πόλεμο και δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Οι σχέσεις μεταξύ της Δαμασκού και της Τεχεράνης είναι στο σημείο μηδέν μετά την ανατροπή του Άσαντ, τον οποίο το Ιράν είχε υποστηρίξει στρατιωτικά.

Δύο αεροπορικές εταιρίες έδειξαν να συμμορφώνονται με αυτά τα μέτρα, τα οποία οι προσωρινές συριακές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει δημόσια. Πηγή σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Δαμασκό ανέφερε ότι η εταιρία “έλαβε οδηγίες από την Qatar Airways πως προς το παρόν δεν είναι δυνατή η κράτηση σε πτήσεις για τους Ιρανούς που θέλουν να μεταβούν στη Δαμασκό”.

“Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει καμιά επίσημη οδηγία για το θέμα από το υπουργείο Μεταφορών”, πρόσθεσε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Qatar Airways ήταν η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς τη Δαμασκό. Η Turkish Airlines ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις προς τη Δαμασκό από τις 23 Ιανουαρίου, έπειτα από δέκα χρόνια διακοπής.

Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Turkish Airlines διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των αρχών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, έχουν καθοριστεί ορισμένοι κανόνες για τους επιβάτες που εισέρχονται στη Συρία.

“Οι πολίτες όλων των χωρών, εκτός του Ισραήλ, μπορούν να εισέλθουν στη χώρα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι οι Ιρανοί “μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο έχοντας εκ των προτέρων άδεια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του