Κόσμος

Η τιμωρία για τον Λάντεν: Οι ΗΠΑ κόβουν βοήθεια από το Πακιστάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν κατά 800 εκατομμύρια δολάρια την στρατιωτική βοήθεια προς το Πακιστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου Γουίλιαμ Ντάλεϊ.

Το Πακιστάν “προχώρησε σε ορισμένα βήματα” που έδωσαν στην κυβέρνηση Ομπάμα αφορμή να διακόψει ένα μέρος της βοήθειας, υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Ντάλεϊ είπε ακόμα πως ΗΠΑ και Πακιστάν προσπαθούν να διευθετήσουν ορισμένα θέματα μιας πολυπλοκης σχέσης τους που έχει επιδεινωθεί μετά την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση, η οποία κατέληξε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

“Μέχρι να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές, δεν θα χορηγήσουμε ορισμένα από τα χρήματα που προέρχονται από τους αμερικανούς φορολογούμενους”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ: 38 οι νεκροί από την χιονοθύελλα, 550 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Το χιόνι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος πριν υποχωρήσει τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω του τσουχτερό κρύο
Χιονόπτωση στην Οκλαχόμα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν