Κόσμος

Η Τουρκία θα στηρίξει την προσφυγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου η Τουρκία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ως ενάγουσα στην προσφυγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική, η οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Δηλώσεις για το θέμα της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ινδονήσιο ομόλογό του. «Θα ήθελα να το ανακοινώσω για πρώτη φορά ότι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg  o Χακάν Φιντάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει αφιερώσει χρόνο στην προετοιμασία επίσημης αίτησης για να συμμετάσχει στην υπόθεση. «Θα ολοκληρώσουμε τις νομικές εργασίες και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε με τις συμμαχικές χώρες», ήταν τα λόγια του.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Νότια Αφρική είχε καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει τους άνδρες της Χαμάς «μαχητές της ελευθερίας» ενώ έχει επικρίνει ουκ ολίγες φορές τη συμπεριφορά του Ισραήλ στον πόλεμο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2013.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς