Κόσμος

Η Βόρεια Μακεδονία απέλασε άλλους τρεις διπλωμάτες από τη Ρωσία

Στην απέλαση τριών διπλωματών της Ρωσίας προχώρησε η Βόρεια Μακεδονία, καθώς οι τρεις κατηγορούνται για παραβίαση των διπλωματικών κανόνων.

Με την απέλαση των τριών διπλωματών αυξάνονται σε 14 τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Ρωσίας στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης», η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν κλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών για να του ανακοινωθεί πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και πως πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από το Μάρτιο ως τον Απρίλιο του 2022, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Βόρεια Μακεδονία είχε ήδη απελάσει 11 ρώσους διπλωμάτες.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ από το 2020. Συμμετέχει επίσης στης κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ τα Σκόπια έχουν χαρακτηρίσει «εχθρικό κράτος» τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS