Κόσμος

Ινδία: 483 θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία μέρα

Η Ινδία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 483 θάνατοι από κορονοϊό και διαγνώστηκαν ακόμη 35.342 κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φτάσει τους 419.470 νεκρούς και τα 31,26 εκατ. κρούσματα.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο αριθμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Ο απολογισμός αυτός, ο 3ος βαρύτερος παγκοσμίως, πιθανόν είναι πολύ υποτιμημένος, σύμφωνα με ινδούς και ξένους ειδικούς.

Αμερικανική μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα περιείχε την εκτίμηση πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιθανόν είναι ως ακόμη και δεκαπλάσιος από αυτόν που ανακοινώνεται. Αν όντως η χώρα των 1,3 δισ. πολιτών έχει υποστεί σχεδόν 5 εκατομμύρια νεκρούς, πρόκειται για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ινδίας από την ανεξαρτησία και την αιματηρή διαίρεση με το σημερινό Πακιστάν, το 1947.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του
Οργή από τον Λευκό Οίκο για επεισόδιο του South Park - Τον δείχνει στο κρεβάτι με τον Σατανά με ανύπαρκτα «προσόντα»
«Αυτή η εκπομπή δεν είναι επίκαιρη εδώ και πάνω από 20 χρόνια και κρέμεται από μια κλωστή με ανέμπνευστες ιδέες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή»
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο... κρτεβάτι με τον σατανά
4