Κόσμος

Ινδία: Αποστολή εξετελέσθη – Τέθηκε σε λειτουργία αναμονής το διαστημικό όχημα που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη

Η Ινδία έθεσε σε λειτουργία αναμονής το διαστημικό όχημα εξερεύνησης της Σελήνης, το πρώτο όχημα που προσεδαφίστηκε στο νότιο πόλο του φεγγαριού, μετά την ολοκλήρωση μιας περιόδου διεξαγωγής πειραμάτων δύο εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε ο διαστημικός οργανισμός της χώρας.

Το διαστημικό όχημα Pragyan από το διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 που προσγειώθηκε στη Σελήνη «τέθηκε σε λειτουργία αναμονής, αλλά οι μπαταρίες του είναι φορτισμένες κι ο δείκτης του ανοιχτός», ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο X πρώην Twitter, ο Οργανισμός Έρευνας του Διαστήματος της Ινδίας (ISRO), αργά χθες (2.9.2023) το βράδυ.

«Ελπίζουμε σε μία επιτυχή αφύπνιση μιας νέας σειράς αποστολών!» ανέφερε ο ISRO.

«Σε αντίθετη περίπτωση, το διαστημικό όχημα θα παραμείνει για πάντα εκεί, ως ο πρεσβευτής της Ινδίας στη Σελήνη», κατέληξε ο Οργανισμός Έρευνας του Διαστήματος της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον δικαιώθηκαν για παπαρατσικές φωτογραφίες από οικογενειακές τους διακοπές
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ζεύγος δικαιώνεται σε μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος περιοδικού, μετά από εκείνη σε βάρος του Closer, που είχε δημοσιεύσει τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ το 2012
Γουίλιαμ και Κέιτ