Κόσμος

Ινδία: Διαρροή τοξικού αερίου σε εργοστάσιο – 55 άνθρωποι στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα (29.09.2022) στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Ινδία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και λιποθύμησαν μετά την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς αμμωνίας και την απελευθέρωση επιβλαβών αναθυμιάσεων μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλιγκάρ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο εργοστάσιο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του αερίου, με την αστυνομία να δηλώνει ότι η μονάδα έκλεισε προσωρινά και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Την Τετάρτη 28 εργαζόμενοι ασθένησαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας γαρίδων στο κρατίδιο Οντίσα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συχνά συμβαίνουν ατυχήματα στις εργοστασιακές μονάδες στην Ινδία, λόγω έλλειψης κυβερνητικής επιτήρησης και εκτεταμένης διαφθοράς.

Το 1984 σημειώθηκε στην Ινδία ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη διαρροή αερίου σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων που ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Union Carbide.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν