Κόσμος

Ινδία: Στους δρόμους η κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο και ζητά από τον κόσμο να στηρίξει την καραντίνα

Η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο βρίσκεται στην Ινδία και σήμερα βγήκε στους δρόμους για να ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι για να μην γίνει διασπορά του κορονοϊού.

Η Γιότι Άμγκε, που έχει ύψος μόλις 62,8 εκατοστά, επισκέφθηκε διάφορες συνοικίες του Ναγκπούρ, στο κρατίδιο Μαχαράστρα στην Ινδία, για να παροτρύνει τους πολίτες να πλένουν τα χέρια τους, να φοράνε μάσκα και γάντια, όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

«Οι αστυνομικοί μας, οι νοσηλευτές μας, οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, δίνουν μάχη με τον ιό και σώζουν ζωές. Θέλω, αν και είμαι τόσο μικροσκοπική, να συμβάλω στον βαθμό που μου αναλογεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η νεαρή γυναίκα.

«Ζητάω από τους ανθρώπους να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να μένουν στο σπίτι τους, προκειμένου να σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γιότι Άμγκε, η κοντύτερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Guinness World Records, πάσχει από μια μορφή νανισμού, ενώ από το 2011, οπότε κέρδισε αυτό τον τίτλο, εργάζεται στην τηλεόραση, στην Ινδία και τις ΗΠΑ.

Η Ινδία είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους και μετρά περισσότερα από 9.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού καθώς και 324 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ρόλος της Μελάνια στις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ και η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της στις σκέψεις του προέδρου
Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του συζύγου της, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Guardian
Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ
Πέθανε ο Τζιμ Λόβελ σε ηλικία 97 ετών, ο αστροναύτης πίσω από το «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»
Ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, που οδήγησε το Apollo 13 σε μια θαυματουργή επιστροφή στη Γη το 1970, πέθανε σε ηλικία 97 ετών – Η BBC του αφιέρωσε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό
Ο Τζιμ Λόβελ το 2006