Κόσμος

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο αρχηγός της MI5 προειδοποιεί για απειλές από εχθρικές χώρες

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αρχηγός της MI5, των εσωτερικών υπηρεσιών Πληροφοριών, των υπηρεσιών αντικατασκοπείας, σήμανε συναγερμό. Ο Κεν ΜακΚάλουμ προειδοποιεί για απειλές προερχόμενες από εχθρικές χώρες.

Μάλιστα, ο αρχηγός της MI5 κατονομάζει την Κίνα και τη Ρωσία, καλώντας τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην τρομοκρατική απειλή.

«Συν των χρόνω, πρέπει να δημιουργήσουμε στον κόσμο την ίδια συνείδηση και αντίσταση απέναντι στις κρατικές απειλές, όπως το κάναμε με την τρομοκρατία με το πέρασμα των χρόνων», λέει ο Κεν ΜακΚάλουμ σε ομιλία που θα απευθύνει στην έδρα της υπηρεσίας του, του MI5, στο Λονδίνο.

Οι στόχοι δεν περιορίζονται στην κυβέρνηση, στους θεσμούς και σε ορισμένους ιδιώτες, τονίζει, κάνοντας λόγο για κατασκοπευτικές ενέργειες, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τα στοιχεία της MI5 για απειλές τρομοκρατίας

«Έχουμε εντοπίσει περισσότερες από 10.000 καλυμμένες προσεγγίσεις συνηθισμένων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από ξένους κατασκόπους, που επεδίωκαν να τους χειραγωγήσουν», αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του του Κεν ΜακΚάλουμ.

«Βλέπουμε τις ανακαλύψεις λαμπρών πανεπιστημιακών και ερευνητών να έχουν κλαπεί ή αντιγραφεί» ή εταιρείες να στερούνται τα πλεονεκτήματα που έχουν εργασθεί για να δημιουργήσουν», επισημαίνει.

«Αν τους αφήσουμε την παραμικρή ευκαιρία, οι εχθρικοί παράγοντες θα βραχυκυκλώσουν έρευνα ή επενδύσεις ετών. Αυτό γίνεται σε μεγάλη κλίμακα. Και αυτό μας πλήττει όλους. Τις βρετανικές θέσεις απασχόλησης, τις βρετανικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το βρετανικό μέλλον».

«Αν εργάζεστε σε μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ή σε επιστημονικές έρευνες αιχμής ή εξάγετε προς ορισμένες αγορές, παρουσιάζετε ενδιαφέρον – περισσότερο ενδιαφέρον από όσο μπορείτε να φαντασθείτε – για τους ξένους κατασκόπους. Μην φοβάστε, αλλά να βρίσκεστε σε επιφυλακή».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει προεδρική χάρη στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες – Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο πρώην αρχηγός του κράτους απελευθερώνεται χάρη σε προεδρική χάρη, σε μια στιγμή που η Ονδούρα βρίσκεται σε προεκλογικό «βρασμό»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο εγκρίνει νέα επιχείρηση επαναπατρισμού μεταναστών από τις ΗΠΑ
Το Καράκας δίνει εκ νέου το πράσινο φως για πτήσεις επαναπατρισμού, λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε μονομερώς το πρόγραμμα κλείνοντας τον εναέριο χώρο της χώρας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο
Νέες απειλές Πούτιν: «Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο τώρα, στη Ρωσία είμαστε έτοιμοι»
«Οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσπάθειές τους να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία μέσω συνομιλιών», λέει ο Πούτιν - Απειλεί να κόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν 19
Η Ουκρανία διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση κατά ρωσικού τάνκερ ανοιχτά της Τουρκίας
Ρωσικό τάνκερ ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από drone κοντά στις τουρκικές ακτές, όμως το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ευθύνη και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ρωσικής σκηνοθεσίας
Το πετρελαιοφόρο MIDVOLGA-2 με ρωσική σημαία διέρχεται από τον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «ΗΠΑ και Ουκρανία κατέληξαν σε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων»
Από το Δουβλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοινώνει ότι ο αμερικανικός οδικός χάρτης περιορίστηκε και οριστικοποιήθηκε στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης και της Φλόριντα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5