Κόσμος

Ιορδανία: Παραιτήθηκαν υπουργοί μετά από φονικό δυστύχημα με θύματα μαθητές

Οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού στην Ιορδανία υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή.

Οι παραιτήσεις στην Ιορδανία ήρθαν μία εβδομάδα μετά το φονικό δυστύχημα με ένα σχολικό λεωφορείο, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κατακλυσμιαίων βροχών και πλημμυρών κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου τα παιδιά είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Οι εξελίξεις στην Ιορδανία

«Ο υπουργός Παιδείας Άζμι Μαχάφζαχ και η υπουργός Τουρισμού Λίνα Ανάμπ υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Ομάρ Ραζάζ» ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ανάμπ επιβεβαίωσε την απόφασή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του «γενικότερου πολιτικού κλίματος και της οδυνηρής περιόδου» που διανύει η Ιορδανία.

Οι δύο υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας όπου πολλοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των δύο υπουργών διότι έδωσαν άδεια για τη σχολική εκδρομή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Είκοσι ένας άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, σκοτώθηκαν την 25η Οκτωβρίου σε απόσταση 50 χλμ δυτικά του Αμάν, στο δυστύχημα με το λεωφορείο, κατά τη διάρκεια σφοδρής βροχόπτωσης. Χείμαρροι λάσπης παρέσυραν τους μαθητές, που είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο.

Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο δείχνουν ότι το πιλοτήριο του αεροσκάφους να έχει διαλυθεί - Το περιστατικό σημειώθηκε αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης
Ατύχημα σε αεροδρόμιο στη Νέα Υόρκη
Εντείνεται η ανησυχία για την επόμενη φάση του πολέμου στη Μέση Ανατολή - Θάνατος και απειλές με «φόντο» τα Στενά του Ορμούζ
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν και θέτει έξι όρους την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Μάρκ Ρούτε, δηλώνει «απόλυτα πεπεισμένος» πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα καταφέρει να ξανανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή 5