Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Τιμ Σκοτ

ΗΠΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Τιμ Σκοτ

Ο 58χρονος Τιμ Σκοτ, ο μοναδικός αφροαμερικανός στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, αποφάσισε να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών. Το ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης στο Fox News.

Οι πιθανότητες του Τιμ Σκοτ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024, ήταν εξαρχής ελάχιστες.

Έτσι, πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους πολιτικούς που εγκατέλειψαν την κούρσα και αφήνουν… πεδίο δόξης λαμπρό για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 58χρονος Σκοτ, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, ονειρευόταν να γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ορμή, περιοριζόταν στο 2,5% των προθέσεων ψήφου στις τάξεις του κόμματος και την 6η θέση, κατά δεδομένα δημοσκοπήσεων που συγκεντρώνει το RealClearPolitics.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως δεν σκοπεύει να γίνει υποψήφιος αντιπρόεδρος κανενός. «Αναστέλλω την εκστρατεία μου. Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι μου, που είναι οι πιο εξαιρετικοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, μου είπαν με σαφήνεια “όχι τώρα, Τιμ”», δήλωσε στο Fox News.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι ο σημαντικότερος από τους άλλους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τραμπ που εγκατέλειψε, στα τέλη Οκτωβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις