Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν είναι «εποικοδομητική» η πρόταση της Μόσχας για διάλογο με τη Δύση για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ σχολίασαν την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα είναι ανοικτή σε διάλογο με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πως η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελεί μια «εποικοδομητική, θεμιτή προσφορά» για την έναρξη διαλόγου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Μόσχα είναι ανοικτή στον διάλογο, αλλά τόνισε πως δεν έχει λάβει ακόμη κάποια σοβαρή πρόταση προς διαπραγμάτευση.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Πράις υπογράμμισε πως αν η πρόθεση της Ρωσίας να ξεκινήσει διάλογο ήταν σοβαρή, τότε το πρώτο βήμα της θα ήταν να σταματήσει «τη βάναυση επίθεσή της» στην Ουκρανία.

«Δεν την θεωρούμε ως μια εποικοδομητική και θεμιτή προσφορά για διάλογο και διπλωματία που είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον βάναυσο επιθετικό πόλεμο», είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στην οποία αυτοαποκαλείται «προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας»
Η ανάρτηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, κατά την οποία συνελήφθη ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ 8
Ο τραγικός θάνατος της 23χρονης Ρουμπίνα που διαδήλωνε στο Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι και δεν επέτρεψαν την ταφή της
Η νεαρή γυναίκα, κουρδικής καταγωγής και με καταγωγή από τη Μαριβάν, πυροβολήθηκε πισώπλατα από κοντινή απόσταση, με τη σφαίρα να τη χτυπά στο κεφάλι
Η Ρουμπίνα Αμινιάν 13
Χάος στο Ιράν με 500 νεκρούς και διαδικτυακό «μπλακ άουτ» – Νέο μήνυμα Τραμπ: «Εξετάζουμε δυνατές επιλογές»
«Οι ιρανοί ηγέτες τηλεφώνησαν» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι «βρίσκεται σε προετοιμασία συνάντηση (...) Θέλουν να διαπραγματευτούν»
Καπνός από φωτιά σε τζαμί της Τεχεράνης, μπροστά από πλήθος συγκεντρωμένων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
39