Κόσμος

ΗΠΑ: “Κατεβαίνει” για πρόεδρος και ο Μπλούμπεργκ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ο 73χρονος πια Μπλούμπεργκ έχει δώσει εντολές στους συμβούλους του να καταρτίσουν τα σχέδια για να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του στις αρχές Μαρτίου.

“Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ ή του προέδρου Μπλούμπεργκ, ασφαλώς θα προτιμούσα τον πρόεδρο Μπλούμπεργκ” είπε ο Άλαν Πάτρικοφ, στενός φίλος του πρώην δημάρχου που έχει στηρίξει οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης προτίθεται να διαθέσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την περιουσία του στη μονομαχία του με τον Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και την Κλίντον, η οποία μέχρι στιγμής θεωρείται η επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μπλούμπεργκ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του έκαναν δηλώσεις υπό τον όρο να παραμείνουν ανώνυμοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάνα: Στρατολόγηση νέων κατέληξε σε τραγωδία – 6 νεκροί και 22 τραυματίες σε ποδοπάτημα
Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν στην Άκρα, στη Γκάνα, κατά τη διάρκεια ποδοπατήματος σε στάδιο όπου διεξαγόταν ημερίδα στρατολόγησης για τον στρατό
Στρατιώτες της Γκάνας
Ισπανία: Ο επίσκοπος του Κάντιθ υπό έρευνα του Βατικανού για κακοποίηση ανηλίκου – Παρέμεινε στη θέση του για 4 μήνες μετά την καταγγελία
Το Βατικανό άνοιξε έρευνα σε βάρος του επισκόπου Κάντιθ, Ραφαέλ Θορνόθα, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν ανήλικο τη δεκαετία του 1990
Ο επίσκοπος Ραφαέλ Ζορνόζα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας στο Κάντιθ