Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Κορίτσι 4 ετών πέθανε αφού εξαναγκάστηκε από τη γιαγιά του να πιει ένα μπουκάλι ουίσκι

ΗΠΑ: Κορίτσι 4 ετών πέθανε αφού εξαναγκάστηκε από τη γιαγιά του να πιει ένα μπουκάλι ουίσκι
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένα αδιανόητο έγκλημα συνέβη στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν ένα 4χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας πιει… ένα μπουκάλι ουίσκι! Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος είναι σοκαριστικές, καθώς το μικρό κορίτσι είχε 8 φορές περισσότερο αλκοόλ στο αίμα του από το επιτρεπόμενο όριο οδήγησης και όλο αυτό έγινε, κατόπιν εντολής της γιαγιάς του…

Το 4χρονο κορίτσι είχε πάρει το μπουκάλι ουίσκι στα χέρια του, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, και ήπιε μια γουλιά, με τη μητέρα του αλλά και τη γιαγιά του να γίνονται έξαλλες. Μάλιστα, η γιαγιά το εξανάγκασε να καταναλώσει όλη την ποσότητα και η μητέρα του απλά… κοιτούσε, επειδή, όπως φέρεται να δήλωσε, πίστευε ότι «…θα σταματούσε μετά την πρώτη γουλιά».

Η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού, διότι ο θάνατος της 4χρονης προήλθε από δηλητηρίαση. Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του ήταν στο 0,680 και το επιτρεπόμενο όριο για έναν οδηγό άνω των 21 ετών είναι στο 0,080! 

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα έγγραφα κράτησης επισημαίνουν ότι η μητέρα «δεν κατάφερε να σταματήσει την γιαγιά από το να δώσει το αλκοόλ» και σημειώνουν ότι το παιδί τοποθετήθηκε μέσα σε μια μπανιέρα και δεν αντιδρούσε. Η γιαγιά, αφού συνελήφθη, φέρεται να είπε ότι «αυτό παρατράβηξε» και «κατέστρεψε τις ζωές όλων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις