Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρουσίασε το μεγαλύτερο σχέδιο για τις υποδομές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες Τετάρτη σχέδιο γιγαντιαίας επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας και το μεγαλύτερο πρόγραμμα αύξησης της απασχόλησης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πρόγραμμα, που προβλέπει δαπάνες 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελέσει «επένδυση στην Αμερική που γίνεται μια φορά κάθε γενιά» και «δεν έχουμε ξαναδεί ή κάνει τίποτα παρόμοιο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν παρουσιάζοντάς το στο Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Το σχέδιο αυτό θα «δημιουργήσει εκατομμύρια καλές δουλειές», με τον Λευκό Οίκο να συγκρίνει το μέγεθος της επένδυσης με την εποχή που οι ΗΠΑ «κέρδισαν την κούρσα του διαστήματος».

Κατά τον αρχηγό του κράτους, το πρόγραμμα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου οι ΗΠΑ να μπορέσουν να «νικήσουν στον ανταγωνισμό με την Κίνα». «Πρέπει να το εφαρμόσουμε», επέμεινε.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Προβλέπει να εκσυγχρονιστούν 32.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, 10.000 γέφυρες, να κατασκευαστούν περισσότερα αεροδρόμια, να δοθούν κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμη, το πρόγραμμα προβλέπει βελτίωση της ποιότητας των συστημάτων υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, των ευρυζωνικών δικτύων, της ποιότητας της στέγης.

«Για να το πω απλά, αυτές είναι επενδύσεις που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να μην τις κάνουμε».

Το σχέδιο υπόκειται στην έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πολλοί Δημοκρατικοί τάχθηκαν υπέρ ενός μεγάλου πακέτου επενδύσεων για τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών.

Αλλά για να υιοθετηθεί ένα σχέδιο τέτοιου μεγέθους, ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα χρειαστεί τις ψήφους περίπου 10 Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GOP στο σώμα, ο Μιτς Μακόνελ, απέρριψε μονομιάς το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
Οι ΗΠΑ διέσωσαν τον ένα από τους δυο πιλότους του F-15 λέει το CBS – Η Τεχεράνη δίνει αμοιβή για τον εντοπισμό του πληρώματος – Χτυπήθηκε και ελικόπτερο
Ο Νετανιάχου τονίζει θα συνεχίζει να χτυπά το Ιράν μαζί με τις ΗΠΑ - Εκδίκηση υπόσχεται η Τεχεράνη που ετοιμάζει νέες επιθέσεις μαζί με τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι της Υεμένης
A U.S. Air Force F-15E
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ