Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΗΠΑ: Οι ανατριχιαστικές σημειώσεις βιαστή που κρατούσε φυλακισμένη γυναίκα και την κακοποιούσε – Πώς του ξέφυγε

ΗΠΑ: Οι ανατριχιαστικές σημειώσεις βιαστή που κρατούσε φυλακισμένη γυναίκα και την κακοποιούσε – Πώς του ξέφυγε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η υπόθεση του βιαστή Νεγκάσι Ζουμπέρι, ο οποίος φέρεται να είχε απαγάγει μια γυναίκα, να την κρατούσε φυλακισμένη σε αυτοσχέδιο κελί που είχε φτιάξει στο σπίτι του στο Όρεγκον και να την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Εκείνο όμως, που είναι επίσης ανατριχιαστικό είναι οι σημειώσεις που κρατούσε ο βιαστής του Όρεγκον, καθώς δείχνουν ότι ετοίμαζε κι άλλες τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και μάλιστα έδειχνε αποφασισμένος να σκοτώσει και τα υποψήφια θύματά του ή είχε κάνει παρόμοιες πράξεις στο παρελθόν και ίσως είχε δολοφονήσει γυναίκες. Οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ θεωρούν επίσης ότι η υπόθεση του Όρεγκον δεν ήταν η πρώτη παρόμοια πράξη που έκανε ο Νεγκάσι Ζουμπέρι, καθώς φέρεται να είχε κάνει παρόμοιες πράξεις και σε άλλες πολιτείες.

Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ λένε ότι το FBI τον θεωρεί κατά συρροή βιαστή που έδρασε σε πολλές πολιτείες και έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν την δράση του.

Το χρονικό της αρπαγής, της κακοποίησης και της δραπέτευσης

Η άκρη του νήματος της υπόθεσης ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 2023. Ο βιαστής Νεγκάσι Ζουμπέρι έκλεισε ραντεβού με μια ιερόδουλη στο Σιάτλ. Συναντήθηκαν σε μια ερημική τοποθεσία. Ο 29χρονος από το Όρεγκον των ΗΠΑ, την πλησίασε και της είπε ότι είναι αστυνομικός και θα την συλλάβει. Έβαλε ένα τέιζερ που είχε πάνω του. Εκείνη πάγωσε και τις πέρασε χειροπέδες.

Την έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και από το Σιάτλ την μετέφερε στο γκαράζ του σπιτιού του στο Όρεγκον. Εκεί είχε κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο κελί με μεταλλική πόρτα.

Ο βιαστής κακοποίησε σεξουαλικά το θύμα πολλές φορές. Κάποια στιγμή είπε στην γυναίκα ότι έπρεπε να φύγει γιατί έπρεπε να τακτοποιήσει ένα θέμα με κάποια έγγραφα.

Η γυναίκα κοιμήθηκε για κάποιες ώρες. Όταν ξύπνησε άρχισε να σκέφτεται ότι πρέπει να αποδράσει, διότι κινδυνεύει η ζωή της.

Άρχισε να χτυπάει τη μεταλλική πόρτα της αυτοσχέδιας φυλακής της. Κατάλαβε ότι ο βιαστής δεν ήταν εκεί κοντά. Κατόρθωσε να ανοίξει τη μεταλλική πόρτα. Βγαίνοντας από το κελί, είδε το αμάξι του 29χρονου στο γκαράζ. Έψαξε να δει αν είχε μέσα τα κλειδιά. Δεν τα βρήκε. Εντόπισε όμως, ένα όπλο. Το πήρε μαζί της σε περίπτωση που ο βιαστής ήταν εκεί κοντά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό του βιαστή.

Ο 29χρονος εντοπίστηκε τελικά στο πάρκινγκ ενός πολυκαταστήματος Walmart στη Νεβάδα. Προέβαλλε αντίσταση κατά τη σύλληψη και τραυματίστηκε, αλλά τελικά οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να του περάσουν χειροπέδες.

 

Το σημειωματάριο

Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του Νεγκάσι Ζουμπέρι βρέθηκε ένα σημειωματάριο στο οποίο ο βιαστής έγραφε σκέψεις του.

Τα όσα έγραφε προκάλεσαν σοκ, καθώς έδειχναν τα σχέδιά του και ίσως περιέγραφαν και άλλες αποτρόπαιες πράξεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

«Άσε το τηλέφωνο στο σπίτι. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους. Δεν πρέπει να ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα», έγραφε ο βιαστής.

Σε μια άλλη σελίδα υπήρχε μια φράση που ίσως δείχνει ότι είχε σκοτώσει ή ήθελε να σκοτώσει κάποια θύματα και περιέγραφε το πως θα εξαφάνιζε ή είχε εξαφανίσει τις σορούς τους .

«Σκάψε έναν λάκκο βάθους 30 μέτρων», έγραφε ο Νεγκάσι Ζουμπέρι.

Ο Ζουμπέρι, που χρησιμοποιούσε πολλά διαφορετικά ψευδώνυμα (Σακίμα», «Τζάστιν Χάις» και Τζάστιν Κουάσι») είχε ζήσει σε τουλάχιστον 10 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία και οι αρχές των ΗΠΑ θεωρούν ότι είχε κάνει τέτοιες πράξεις και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το Law and Crime Network, που επικαλείται έγγραφο του FBI, o 29χρονος χρησιμοποιούσε πολλές μεθόδους για να παγιδεύει τα θύματά του. Έριχνε ναρκωτικές ουσίες στο ποτό τους, παρίστανε τον αστυνομικό ή προσέγγιζε ιερόδουλες παριστάνοντας τον πελάτη. Μάλιστα φέρεται να είχε καταγράψει κάποιους από τους βιασμούς σε βίντεο και να απειλούσε τα θύματά του ότι θα τους έκανε κακό αν πήγαιναν στην αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις