Κόσμος

ΗΠΑ: Οι προθέσεις Μπάιντεν για Σάντερς και ο λόγος που έκανε πίσω

 Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε σήμερα ότι σκεφτόταν να αναθέσει στον Μπέρνι Σάντερς το υπουργείο Εργασίας, όμως και οι δύο τους συμφώνησαν τελικά ότι ο προοδευτικός γερουσιαστής από το Βερμόντ θα ήταν πιο χρήσιμος στο Κογκρέσο.

«Σκεφτόμουν σοβαρά να διορίσω τον φίλο μου τον Μπέρνι Σάντερς σε αυτή τη θέση. Θα έκανε φανταστική δουλειά», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Όμως, «δεδομένου ότι ο έλεγχος της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς εξαρτάται από μία ψήφο, ο Μπέρνι κι εγώ συμφωνήσαμε» ότι θα πρέπει να κρατήσει την έδρα του ανεξάρτητου Γερουσιαστή στο Βερμόντ, πρόσθεσε.

«Μάλιστα, ο Μπέρνι είπε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο να χάσουμε τον έλεγχο της Γερουσίας σε μια επαναληπτική εκλογή στο Βερμόντ», εξήγησε.

Μετά τις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια, την Τρίτη, οι Δημοκρατικοί διαθέτουν 50 έδρες στη Γερουσία, όσες και οι Ρεπουμπλικάνοι. Με βάση το Σύνταγμα, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις θα είναι αυτή που θα δίνει την καθοριστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος τελικά ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας στον δήμαρχο της Βοστόνης Μάρτιν Γουόλς διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, «ώστε να αυξήσουμε την αγοραστική δύναμη των μισθωτών και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της εργασίας».

Ο 79χρονος Σάντερς είναι πολύ δημοφιλής στους προοδευτικούς κύκλους των Δημοκρατικών και ιδίως στου νέους. Το γεγονός ότι στήριξε την υποψηφιότητα του Μπάιντεν –ενώ καθυστέρησε να κάνει το ίδιο και για τη Χίλαρι Κλίντον το 2016– πιστεύεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογική νίκη του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες