Κόσμος

ΗΠΑ: Προειδοποιούν με αντίποινα σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση κατά αμερικανικών δορυφόρων

Οποιαδήποτε επίθεση σε αμερικανικές υποδομές θα λάβει απάντηση, προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος, μετά τις δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι εμπορικοί δορυφόροι της Δύσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν «νόμιμους στόχους» της Ρωσίας εφόσον έχουν εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία, τα οποία είπε ότι είναι γνωστά σε όλους, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τεχνολογίες κατά δορυφόρων.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ να διασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα συνέβαλε σε μείωση των τιμών των τροφίμων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε πως οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να διαταράξει τη συγκεκριμένη συμφωνία θα συνιστούσε ακόμη μια απόπειρα «εργαλειοποίησης» αγαθών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1