Κόσμος

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο ποσοστό της η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν – Μόλις στο 42%

Η δουλειά του Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου εγκρίνεται μόνο από το 42% των συμμετεχόντων σε μία δημοσκόπηση (NPR/Marist poll), σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης από την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο.

Τα νέα ποσοστά δημοτικότητας έγιναν γνωστά ενώ η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα με τις αυξήσεις στις τιμές, για τις οποίες οι Δημοκρατικοί, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος, δέχονται τα πυρά των επικριτών τους αλλά και των Ρεπουμπλικανών.

Αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης, ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή που πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και παράλληλα η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ζήτηση προϊόντων από τους καταναλωτές, την οποία οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαλείψει την αύξηση στις τιμές της βενζίνης μέσω της διάθεσης πενήντα εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα των ΗΠΑ. Ωστόσο, ειδικοί στο χώρο της ενέργειας δηλώνουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως η κίνηση αυτή θα επηρεάσει άμεσα τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων.

Η οικονομία απασχολεί τους ψηφοφόρους

Μία αναφορά, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα από το υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι ο πληθωρισμός άγγιξε το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων, αυξανόμενος κατά 6,2% στο δωδεκάμηνο που συμπληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα πιο σημαντικά οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους είναι ο πληθωρισμός σε ποσοστό 39%, οι μισθοί σε ποσοστό 18%, η μείωση του εργατικού δυναμικού σε ποσοστό 11% οι τιμές του φυσικού αερίου, αλλά και το ποσοστό της ανεργίας, σε ποσοστό 9%.

Ποσοστό 52% των Αμερικανών δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Μπάιντεν στην οικονομία, έναντι ποσοστού 42% που τους εγκρίνουν. Τον Απρίλιο, το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου για την οικονομία, βρίσκονταν στο 54%.

Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.048 ενήλικες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης προσδιορίστηκε στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
1
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1
«Ο θρίαμβος του Πούτιν»: Γιατί η σύνοδος στην Αλάσκα αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τον Τραμπ και τι κέρδισε ο Ρώσος από αυτήν
Η ανάλυση του Politico για τη συνάντηση των ηγετών - Ο Ρώσος κατάφερε να αποφύγει την οργή του Αμερικάνου, να αναβάλει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων και να συνεχίσει να κάνει τα όσα επιθυμεί
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
54