Κόσμος

ΗΠΑ: Το Etsy απέσυρε το μπλουζάκι που έγραφε “Στρατόπεδο Άουσβιτς” και φορούσε ένας εισβολέας στο Καπιτώλιο

Η εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Etsy Inc, που ειδικεύεται σε χειροποίητα αντικείμενα, απέσυρε από τον ιστότοπό της ένα μπλουζάκι με το σλόγκαν «Στρατόπεδο Άουσβιτς», το οποίο φορούσε ένας άνδρας κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα.

Το Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς-Μπιρκενάου διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία, τονίζοντας ότι το σλόγκαν αυτό δεν σέβεται τη μνήμη των χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν στο στρατόπεδο του θανάτου. Το Άουσβιτς κατασκευάστηκε από τους Ναζί στην κατεχόμενη νότια Πολωνία, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και σήμερα είναι μουσείο.

Ο άνδρας που φορούσε το μπλουζάκι ήταν ένας από τους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, λεηλάτησαν γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών και έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το μπλουζάκι αυτό έφερε επίσης ένα κρανίο, οστά σε σχήμα σταυρού και το μήνυμα «Η δουλειά φέρνει ελευθερία», μια κατά προσέγγιση μετάφραση της διαβόητης φράσης «Arbeit macht frei» (σ.σ. «Η δουλειά απελευθερώνει») που υποδεχόταν τους Εβραίους και άλλους κρατούμενους στην πύλη του Άουσβιτς.

«Etsy, παρακαλούμε αποσύρετέ το. Είναι οδυνηρό για τους επιζώντες και ασεβές για τη μνήμη όλων των θυμάτων του Άουσβιτς», αναφέρεται στον λογαριασμό του Μουσείου στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του Μουσείου είπε ότι ενδύματα με παρόμοια σλόγκαν έχουν εμφανιστεί και σε άλλα διαδικτυακά καταστήματα.

Ένας εκπρόσωπος του Etsy, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο και τόνισε ότι η εταιρεία απέσυρε αμέσως το μπλουζάκι. Απαγόρευσε επίσης στην εταιρεία που το διέθετε να χρησιμοποιεί τον ιστότοπό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες