Κόσμος

ΗΠΑ: Το νομοσχέδιο για τον μερικό περιορισμό της οπλοκατοχής εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Το σημαντικό νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να περιορίσει την οπλοκατοχή και τα εγκλήματα με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια, εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και μένει μόνο η υπογραφή του Τζο Μπάιντεν για να επικυρωθεί και να μετατραπεί σε νόμο.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 234 υπέρ έναντι 193 κατά. Κανείς Δημοκρατικός δεν το καταψήφισε, ενώ 14 Ρεπουμπλικάνοι το στήριξαν, μια σπάνια ήττα για την αμερικανική οπλοβιομηχανία και το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA στις ΗΠΑ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (23.6.2022) η Γερουσία ενέκρινε επίσης το νομοσχέδιο με ψήφους 65 υπέρ έναντι 33 κατά, με 15 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν υπέρ – μεταξύ αυτών ήταν και ο ηγέτης της μειοψηφίας, ο Μιτς Μακόνελ.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται κυρίως στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας ανά Πολιτεία που επιτρέπει να αφαιρούνται όπλα από ανθρώπους που κρίνονται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή την κοινωνία.

Προβλέπει επίσης αυστηρότερη επαλήθευση του ποινικού μητρώου και του ψυχολογικού ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων ηλικίας 18 ως 21 ετών, αυστηρότερη καταστολή των παράνομων πωλήσεων όπλων, καθώς και προγράμματα αφιερωμένα στην ψυχική υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 7