Κόσμος

Ιράν: Επιθέσεις αυτοκτονίας – Πυροβολισμοί και εκρήξεις – Πανικός στην Τεχεράνη

Άνοιξαν πυρ κατά επισκεπτών στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, μια γυναίκα-καμικαζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Ο ένας κατάπιε κυάνιο για να μην συλληφθεί. Ταυτόχρονη επίθεση σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Μια πρωτοφανής επίθεση σημειώθηκε στην Τεχεράνη. Ήταν διπλή και συντονισμένη σε δυο σημεία – σύμβολα για τη χώρα, το κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους, ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους. Πριν λίγη ώρα μάλιστα η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εντός του κοινοβουλίου υπήρξε και επίθεση από καμικάζι ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars στην περιοχή του μαυσωλείο του Αγιατολαχ Χομεϊνί τέσσερις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας κηπουρός του μαυσωλείου, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί επισκέπτες του χώρου.

Άνδρες της ασφάλειας άνοιξαν πυρ κατά των ενόπλων. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας από τους δράστες, πιθανόιτατα γυναίκα, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας, ενώ ένας ακόμη κατάπιε ένα χάπι με κυάνιο και αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη σύλληψη.Σύμφωνα με το Fars οι δυνάμεις ασφαλείας έχει συλλάβει μια γυναίκα η οποία ήταν επίσης ζωσμένη με εκρηκτικά ωστόσο δεν κατάφερε να τα πυροδοτήσει.

 

Την ίδια ώρα ένας ένοπλος ή ένοπλοι άνοιγαν πυρ στο Κοινοβούλιο. Από τα πυρά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, υπάρχουν τραυματίες, ενώ γίνεται λόγος και για ομήρους.

Άλλες πληροφορίες αναφέρονται σε τρεις ενόπλους, ενώ γίνεται λόγος για τη σύλληψη ενός από τους δράστες.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών

 

 

 Το κοινοβούλιο απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί. Το Ιράν είναι σύμμαχος του συριακού καθεστώτος απέναντι στους σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Khabarovsk: Καθελκύστηκε το πιο φονικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Μπορεί να εκτοξεύει πυρηνικές τορπίλες Poseidon
Το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό μέχρι και 120 μέρες ενώ φέρει τορπίλες Poseidon που αποκαλούνται «τορπίλες της μέρας της κρίσεως»
Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk
Νέο ταπεινωτικό πλήγμα για τον Άντριου: Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να του αφαιρεθεί και ο τελευταίος στρατιωτικός του τίτλος
Διατηρούσε μέχρι τώρα τον βαθμό του αντιναυάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό, τον οποίο είχε κρατήσει μετά την παραίτησή του από άλλα στρατιωτικά αξιώματα το 2022 λόγω του σκανδάλου Επστάιν
Πρίγκιπας Άντριου και Βασιλιάς Κάρολος
Ακόμα ένα μπλόκο της δικαιοσύνης στην ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ - Αναμένει την τελική απόφαση ο Τραμπ
Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, χαρακτήρισε την απόφαση «νέα επιβεβαίωση της δημοκρατίας μας και του δικαιώματός μας να κυβερνάμε εμείς»
Τραμπ
Για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 32χρονος Άντονι Γουίλιαμς για την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βρετανία
Νωρίτερα η υπουργός Μεταφορών Χάιντι Αλεξάντερ δήλωσε ότι ο 32χρονος Βρετανός δεν ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες ασφαλείας
Αστυνομία μετά την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο στη Βρετανία