Κόσμος

Ιράν: Πέθανε 22χρονη που είχε συλληφθεί γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα

Tην τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν άφησε σήμερα μια νεαρή από το Ιράν, οποία είχε συλληφθεί την Τετάρτη στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν κάλυπτε τα μαλλιά της με το χιτζάμπ μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, βρισκόταν για επίσκεψη στην Τεχεράνη μαζί με την οικογένειά της, όταν συνελήφθη από την ειδική μονάδα της αστυνομίας η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή του αυστηρού «ενδυματολογικού κώδικα» για τις γυναίκες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Αμινί και άλλες γυναίκες συνελήφθησαν για να τους δοθούν «οδηγίες» για τους ενδυματολογικούς κανόνες. Δύο ώρες αφότου την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα «υπέστη καρδιακό επεισόδιο» και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, πέθανε και το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση σήμερα.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι συνέβη από τη στιγμή που έφτασε η 22χρονη στο αστυνομικό τμήμα μέχρι που την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, προτού να ανακοινωθεί ο θάνατός της, η ιρανική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσί ανέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών να ερευνήσει την υπόθεση αυτήν.

Ο μεταρρυθμιστής πολιτικός Μαχμούντ Σαντεγί, πρώην βουλευτής, κάλεσε τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να καταγγείλει τον θάνατο της Αμινί. «Τι λέει ο ανώτατος ηγέτης, που δικαίως κατήγγειλε την αμερικανική αστυνομία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, για τη μεταχείριση της Μαχσά Αμινί από την ιρανική αστυνομία;» έγραψε στο Twitter.

Το 2020 ο Χαμενεΐ είχε δηλώσει ότι ο θάνατος του Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς αποκάλυψε «την αληθινή φύση» της αμερικανικής ηγεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1