Κόσμος

Ισμαήλ Χανίγια: Τελετή στην Αγία Σοφία κάνει ο Ερντογάν

Τελετή για τον Ισμαήλ Χανίγια πραγματοποιείται στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής σήμερα Παρασκευή (2.8.24), σχεδόν ταυτόχρονα με την κηδεία του ηγέτη της Χαμάς που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη.

Στην τελετή θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ της προσευχής θα προΐσταται ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσωεν της κυβέρνησης, Αλί Ερμπάς.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του προέδρου Ερντογάν κηρύχθηκε σήμερα εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Στη Ντόχα του Κατάρ για την κηδεία του Χανίγια βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαλέντ Μεσάαλ.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ, ο Φιντάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μεσάαλ, που είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Χαμάς.

Εκτός από τον Φιντάν στην κηδεία του Χανίγια θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16