Κόσμος

Ισόβια στον 16χρονο που έσφαξε 61χρονη καθηγήτρια μπροστά στα μάτια των μαθητών της

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας 16χρονος που παραδέχτηκε πως δολοφόνησε την καθηγήτρια Ann Maguire στο Leeds.

Ο μαθητής, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους, δήλωσε ένοχος όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

H 61χρονη καθηγήτρια ισπανικών δέχτηκε την επίθεση στο Corpus Christi Catholic College, όπου εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια και επρόκειτο να βγει στη σύνταξη, τον Απρίλιο.

Ο έφηβος, που τη μαχαίρωσε επανειλημμένα μπροστά στα μάτια των μαθητών της, εκτιμάται ότι θα εκτίσει ποινή τουλάχιστον 20 ετών στη φυλακή.

Ο ανήλικος δεν έδειξε μετανιωμένος όταν παρέχτηκε την πράξη του και ενώ πλαισιωνόταν από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο εισαγγελέας Paul Greaney QC είπε στο δικαστήριο ότι οι συμμαθητές του είχαν παρατηρήσει ανησυχητικές πτυχές της προσωπικότητάς του.

Είχε πει σε άλλα παιδιά ότι μισούσε την καθηγήτρια και πως την ήθελε νεκρή.

“Αργά το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων του 2013 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας των Χριστουγέννων, ο εναγόμενος αντέλλασε μηνύματα με έναν φίλο του στο Facebook.

Σε αυτά τα μηνύματα έκανε λόγο για βάναυση δολοφονία της καθηγήτριας και πως θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχεί για τα χρήματα”.

Σημείωσε, ωστόσο, πως οι πράξεις του αγοριού παραμένουν ανεξήγητες.

“Οι γονείς είναι αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι άνθρωποι. Είναι χαμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν πως και γιατί έγινε έτσι ο γιος τους, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές.

Είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες οι ενέργειες ενός κατηγορουμένου δεν μπορούν να εξηγηθούν από την οικογενειακή του κατάσταση”.

Πηγή: BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη