Κόσμος

Ισόβια στον “αντεροβγάλτη του Γιορκσαϊρ”

Σκότωσε 13 γυναίκες στη 10ετία του '70 και την Παρασκευή δικαστήριο του Λονδίνου τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Πίτερ Σάτκλιφ σόκαρε τη βρετανική κοινή γνώμη όταν τη δεκαετία του 1970 σκότωσε 13 γυναίκες στην περιοχή του Γιόρκσαϊρ, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει άλλες επτά. Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν ιερόδουλες, για αυτό και του δόθηκε το προσωνύμιο “αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ”.

63 ετών σήμερα, ο Σάτκλιφ, πρώην οδηγός φορτηγού από το δυτικό Γιορκσαϊρ, γνωστός πλέον ως Πίτερ Κούναν, καταδικάστηκε το 1981 σε είκοσι φορές ισόβια. Κρατείται στην υψίστης ασφαλείας ψυχιατρική κλινική του Μπρόουντμουρ, όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές το 1984 επειδή πάσχει από σχιζοφρένεια.

Το όνομά του περιλαμβάνεται σε μία λίστα του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας με τους δολοφόνους που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης, όμως όταν καταδικάστηκε δεν ορίστηκε το διάστημα που θα πρέπει να περάσει στη φυλακή προτού μπορέσει να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση.

Ο Σάτκλιφ κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο του Λονδίνου, ώστε να οριστεί αυτή η χρονική περίοδος, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αποφυλακιστεί. Όμως, ο δικαστής Τζον Μίτινγκ δήλωσε σήμερα ότι “οι προϋποθέσεις για αποφυλάκιση” “δεν ισχύουν” στην περίπτωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 13