Κόσμος

Ισραήλ: Άνοιξε πυρηνικό καταφύγιο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Ένα πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ άνοιξε το Ισραήλ για να βοηθήσει στον συντονισμό για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Το καταφύγιο, που ονομάζεται «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», είχε κτισθεί πριν δέκα χρόνια από το Ισραήλ υπό τον φόβο πυρηνικής σύρραξης με το Ιράν και εξαιτίας της ανταλλαγής πυραύλων με την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.

«Το καταφύγιο είναι άλλο ένα εργαλείο για τη διαχείριση, τον εντοπισμό και την εποπτεία. Αντιλαμβανόμαστε κάλλιστα πως η κρίση αυτή θα μας συνοδεύει για μία παρατεταμένη περίοδο ακόμη», τόνισε κυβερνητικές πηγές.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του ανοίγματος του καταφυγίου, δηλώνοντας σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό πως «δεν είναι σημαντικό για την κρίση. Δεν βρισκόμαστε υπό πυραυλική επίθεση για να χρειάζεται να χωθούμε στα υπόγεια».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς είχε αστειευθεί σε άλλον ραδιοσταθμό, τονίζοντας πως η χρησιμότητα του καταφυγίου είναι ελάχιστη «γιατί προστατεύει από βόμβες κι όχι από μικρόβια». Το Ισραήλ έχει καταγράψει 2.666 κρούσματα κορονοϊού και οκτώ θανάτους, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει πως ενδέχεται να κηρυχθεί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας